OXmedia

Egy hírportál, amely versenyképes, látványos, gyors, flexibilis és rendkívül könnyen használható – a szerkesztőség ajánlásával!

Elképzelés

Elképzelés

Egy hírportálnak ma már számtalan elvárásnak kell megfelelnie. Bármilyen tartalommal és bármekkora létszámú szerkesztőséggel is dolgozik, egy biztos: megbízhatónak, bárhonnan és bármilyen eszközről elérhetőnek, könnyen kezelhetőnek és villámgyorsnak kell lennie. Hiszen a hírek, adatok, információk áradása állandó; a munka pedig nem csak a szerkesztőségben, de gyakran kint, terepen folyik.

Az is nagyon fontos, hogy a cikk-publikálás, a kép-adatbázis és a hirdetési felületek kezelése könnyen elsajátítható, egyértelmű folyamat legyen; ugyanakkor folyamatosan meg tudjon felelni az adott szerkesztőség igényeinek, felépítésének.

Megoldásunk

Megoldásunk

A fejlesztés során először inspirációt kerestünk; magyarországi webfelületek helyett inkább nyugat-európai és amerikai portálok funkcióit, felületeit és megoldásait vizsgáltuk. Természetesen minden hagyományos funkció megtalálható a felületen, de mi arra törekedtünk, hogy az OXmedia többet nyújtson, mint egy átlagos hírportál.

Fontos, hogy rendszerünk alkalmas már meglévő Wordpress alapú portál teljes hír és média anyagának migrációjára is.

Ez a letisztult, elegáns és gyors felület minden elemében képes alkalmazkodni a kívánt arculathoz; a Megrendelő igénye szerinti szekciók és funkciók tetszőlegesen kombinálhatók a struktúrán belül.

A portálhoz kapcsolódó szerkesztőségi admin felület lehetőséget nyújt a felhasználók és jogkörök kezelésére, a tartalmak kezelésére, továbbítására és publikálására, a feltöltött kép-adatbázis- kezelésére, de a portálon megjeleníteni kívánt videós és képes marketingbannerek adminisztrálására is. A vezetőség igény szerint a tevékenységnaplót is figyelemmel kísérheti; ha pedig átvett tartalmakat szeretnének közölni, rss-források csatlakoztatásával erre is lehetőséget biztosít a rendszer.

A rendszer

A rendszer

Az OXmedia nemcsak gyors, reszponzív, látványos és könnyen kezelhető, de kiválóan mérhető, statisztikázható is, így a vezetőség folyamatosan mérni, elemezni és ellenőrizni is tudja a felület teljesítményét. Egy olyan portált és a hozzá tartozó szerkesztőségi admin felületet hoztunk létre, amely a - rendkívül elterjedt - Wordpress alapú oldalakat nem csak a fenti területeken veri kenterbe, de biztonsági-, esztétikai - és felhasználói élmény szempontjából is egy teljesen más minőséget képvisel. Minden hírportálunk egyedi fejlesztésű, és 100%-ban a Megrendelő elképzelései alapján készül; a felületet a projekt időtartama alatt folyamatosan formáljuk készre, a kérései szerint. Mondhatni, „kézműves termék” egy olyan világban, ahol lassan minden sablonokból épül fel.