Vízió

Olyan hírportált akartunk alkotni, amely nemcsak megjelenésében, de funkcióiban is megfelel mind az olvasók, mind pedig egy szerkesztőség elvárásainak, igényeinek. Megbízható, letisztult alapot, szerettek volna, de semmiképpen sem nyílt forráskódú (pl. WordPress) alapút, mert azzal sok gondjuk adódott a múltban.

Behir hírportál

Inspiráció

A fejlesztés során először inspirációt kerestünk; magyarországi webfelületek helyett inkább nyugat-európai és amerikai portálok funkcióit, felületeit és megoldásait vizsgáltuk. Természetesen minden hagyományos funkció megtalálható a felületen, de mi arra törekedtünk, hogy a mi felületünk többet nyújtson, mint egy átlagos hírportál.

Kommunikáció

A fejlesztés során hetente egyeztettünk az elvárt működésről nemcsak a vezetőséggel, de a szerkesztőség tagjaival is, annak érdekében, hogy a kész felület minél jobban a „kezük alá dolgozzon”; modelleztük és rögzítettük a munkafolyamatokat, illetve az egyik legfontosabb terület ezeken felül a jogosultságok meghatározása és a jogkörök kialakítása volt.

Profit

A korábbi felület hiányos lehetőséget adott a videók beágyazására, és a profitot termelő lehetőségek kihasználására. Tekintettel arra, hogy ezek a funkciók ma már minden korábbinál fontosabbak egy portál esetében, különös figyelemmel alakítottuk ki a videós és képes bannerhelyeket és azok adminisztrációs felületét az admin oldalon, hogy a website a lehető legjobban képes legyen kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket.

Behir hírportál

Eredmény

A számok pedig azt mutatják, hogy jól dolgoztunk; a hírportál látogatottsága másfél év alatt több, mint 110%-kal nőtt, a felhasználóik ma már jellemzően 2-3 cikket is megnyitnak egy látogatás alkalmával, és minden korábbinál több hirdetési bevétel származik a bannerekből is.